مجله خبری واجینو : فرازی از سخنان جعفر حاجی کریم نظری در رونمایی کتاب های “حس ناب شهادت” و “ترانه های عاشقی” (اثر : فاطمه کریمی) در شهرستان صبا شهر (فرهنگ سرای بصیرت) با حضور نویسندگان، اعضای انجمن ادبیات داستانی ، اعضای شورای شهر و شهردار صبا شهر:
– نویسنده محترمه نام کامل در عنوان کتاب به کاربرده اند ، یا به او گفته اند و یا او با دانایی آورده است و چرا کلمه حس را در این رابطه نقش داد؟ افراد با شنیدن کلمه “حس” سریع حس های پنجگانه (الحواس الخمس) را در ذهن خود تصویر می کنند.
– حس را می توان به حس های ظاهری و درونی تقسیم کرد و در این تقسیم بندی حس های بینایی ، بویایی ، شنوایی ، چشایی و لامسه در بنای ظاهری قرار دارند که دردهای تن، سرما، گرما و امثال آن هست و حس درونی مربوط به “قوه حاسه” که به درک، شناخت و معرفت مربوط می شود و خیال، حافظه، تفکر، تعقل، اندیشه و ارزش ها که همان معرفت شناسی و افعال و رفتارهای نفس است ، در آن حاضرند.
– حس ظاهری دارای اعتبار و حس درونی دارای اعتبار و تکلیف است .

– این قوه حاسه و حس درونی از “قوای متصرفه” است ، یعنی فعالیت این قوه تحت تصرف و همراه عقلانیت می باشد و در آن اعتقادات، استدلال ها، شناخت جهان و مبدأ هستی و اراده در آن مشاهده می گردد.
– نویسنده بزرگوار در پسوند این حس ، کلمه”ناب” را به زیبایی آورده اند، ناب یعنی خالص، صاف، ویژه و هرچیزی که غل و غش ندارد و آلوده مسایل دنیوی نیست و “شهادت” که همان “مقتول فی المیدان المعرکه” است ، کسی که در میدان حق علیه باطل جان خود را از دست می دهد.
– “حس ناب شهادت” یعنی کسی که با معرفت و شناخت، خالصانه و صمیمانه در راه خدا قدم گذارده و برای رسیدن به باری تعالی دریغ ننموده است.

